Grafitgroup - asul din maneca
Grafitgroup: asul din maneca


Povesti, Cantece, PoeziiVa prezentam cateva moduri distractive de invatare a limbii engleze, anume prin povesti, cantece, poezii si jocuri.
Atunci cand invatati o limba straina nu va feriti sa deveniti din nou copii (in cazul cand nu mai sunteti). Cantecele si versurile sunt mult mai usor de retinut decat regulile de gramatica, si daca lasati mintea sa lucreze singura si va ocupati mult de aceasta metoda mai placuta de a invata, veti vedea cum fara sa va dati seama va formati anumite deprinderi gramaticale si de vocabular.
Daca aveti voce cu atat mai bine, dar altfel nu lasati ca acest lucru sa va opreasca de la a canta un cantec care va place. Cantecele pentru copii sunt simple si sunt perfecte pentru invatarea unei limbi noi.
Uitati-va la desene animate (nedublate bineinteles) cat mai mult.
Nu putem toata viata sa invatam o limba cu aceeasi usurinta ca la doi-trei ani, dar de ce sa ocolim aceste metode care la varste fragede contribuie fara indoiala la rezultatele spectaculoase de invatare ale copiilor
Stiti ca exista o metoda foarte populara in China de invatare a englezei prin strigate? Ideea este ca daca la inceput ai retineri sa pronunti o limba atat de diferita, trebuie sa capeti curaj si sa strigi fiecare cuvant.
Pe langa poezii pentru copii prezentam si poezia absurda. De multe ori se zice ca umorul englezesc este distractiv numai pentru englezi. Daca cititi poeziile absurde ale lui Edward Lear probabil ca veti da dreptate ideii acesteia. Dar daca cititi si unele poezii absurde mai noi veti vedea ca Edward Lear a fost un deschizator de drum, ca poezia absurda a evoluat, devenind din ce in ce mai nostima.
Chiar Lear a scris o poezie How pleasant to know Mr Lear - Ce bine e sa-l cunosti pe Dl Lear! in care se prezinta ca un om ciudat de care rad copiii.
Cheia natiei engleze este poate nu ca altii nu rad de cei ce incearca ceva nou, ci ca asta nu trebuie sa opreasca pe nimeni . Iata o lectie de viata pe care ajungi sa o intelegi studiind popoarele anglo-saxone!